Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Bolidens FFI

Följ

Bolidens FFI

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Bolidens FFI
Välj lag/grupp

Kontaktinformation

Namn Bolidens FFI
Adress Yttervägen 62
Postadress 93631 Boliden
Telefon 070-580 28 91
E-post kansli@bffi.se
Orgnr 894700-4860
Swish 123-6151062
Kontonr Bankgiro: 267-1725
Öppettider Måndag 7-19 Tisdag, Onsdag, Torsdag 7-15 Lunch 11.30-12.00 Fredag Stängt

Om Bolidens FFI

Kort historik om Bolidens FFI:

Föreningen bildades våren 1926 på ett kafé i Nyholm, en by utanför Boliden. Föreningen hette till en början Bolidens Allmänna Idrotts Klubb, men redan till hösten fick den sitt nuvarande namn, Bolidens Förening För Idrott (BFFI).

När föreningen startade fanns det 16 medlemmar mot idag 700 st. I Föreningen kom det så småningom att finnas sektioner för alpint, atlet, bandy, bordtennis, brottning, friidrott, skidor, orientering, fotboll och ishockey.

Under årens lopp har flera sektioner brutit sig loss eller upphört. Idag finns sektionerna innebandy, ishockey och fotboll.

BFFI drivs ideellt och skulle inte sett dagens ljus om det inte vore för det stora idrottsintresset i samhället. Styrelsen, kansliet, aktiva, ledare och föräldrar gör ett jättejobb med att driva föreningen framåt och arbeta för dess fortlevnad.

BFFI har under åren fostrat en rad talangfulla ishockeyspelare av vilka en del har tagit steget upp i högre divisioner och ett fåtal har dessutom fått förtroendet att representera Sveriges färger i en blågul Tre Kronor-tröja.

Den ene av dessa, Jonathan Hedström, har med sina 11 säsonger i SHL spelat 480 matcher med Luleå, Djurgården & Timrå. Han har även hunnit med 77 A-landskamper (varav 3 VM-turneringar), 31 matcher i KHL och 83 matcher i NHL. Föreläser om sina egna erfarenheter av att ha ätstörningar, och samtidigt spela proffshockey.

En annan framgångsrik spelare fostrad i BFFI är Fredrik Warg som med sina 13 säsongen i SHL spelat 541 matcher med MODO, Timrå, Skellefteå AIK & Rögle vilket har gett honom 3 SM-silver. Säsongen 2013/14 representerar han Brynäs. Även Fredrik har fina landslagsmeriter med 64 A-landskamper (varav 2 VM-turneringar), 23 juniorlandskamper, 49 matcher i KHL och 22 matcher i DEL.

Pär & David Holmqvist och Niklas Westerlind är namnen på ytterligare 3 hockeylirare med rötterna i BFFI. Pär har spelat en säsong i SHL med Björklöven samt ett antal matcher i Allsvenskan. Brodern David har även han spelat ett antal juniorlandskamper och i Allsvenskan. Niklas Westerlind är ytterligare en spelare med meriter från Allsvenskan.

Boliden FFI känner stor stolthet över att ha kunnat fostra så bra hockeyspelare med tanke på antalet aktiva som föreningen har i jämförelse med många andra större klubbar.

En annan person i föreningen som inte ska glömmas bort är BFFI: s egen Åke Berglund. Åke har varit föreningen trogen i alla år som aktiv och har en meritlista som verkar helt omöjlig att slå. Vad sägs om 27 säsonger i fotboll, 23 säsonger i ishockey och flera år som huvudtränare för föreningens A-lag i fotboll.